Business Internaţional

Donald Trump solicită acţiuni la nivel mondial împotriva ameninţării nucleare din Coreea de Nord

Donald Trump solicită acţiuni la nivel mondial...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

07.11.2017, 12:05 84

"Suntem pregătiţi să facem tot ce este necesar pentru a-l împiedica pe dictatorul nord-coreean să ameninţe atâtea vieţi ... atât de inutil. Este timpul să acţionăm cu urgenţă şi cu mare hotărâre. Nu putem permite Coreei de Nord să ameninţe tot ceea ce am construit. Sperăm că nu va trebui să folosim capacităţile militare ale Statelor Unite. Deocamdată analizăm toate instrumentele disponibile în afara acţiunii militare. Suntem foarte puternici şi cred că ei (Coreea de Nord) înţeleg că avem o forţă de neegalat. Nu a existat niciodată o forţă ca acum. Acestea fiind spuse, cred că este logic ca nord-coreenii să vină la masa negocierilor şi să încheie un acord bun pentru oamenii din Coreea de Nord şi din întreaga lume", a spus Trump.

Liderul american le-a cerut tuturor ţărilor, inclusiv Chinei şi Rusiei, să pună în aplicare rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU privind sancţionarea şi izolarea statului comunist.

"Coreea de Nord este o ameninţare la nivel mondial care necesită o acţiune la nivel mondial. Toate naţiunile trebuie să pună în aplicare rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi să înceteze comerţul şi afacerile cu Coreea de Nord. Este inacceptabil că anumite ţări ajută la înarmarea şi finanţarea unui regim din ce în ce mai periculos. Cel de-aş şaselea test nuclear al Coreei de Nord şi lansările de rachete balistice reprezintă o ameninţare nu numai pentru oamenii din Coreea de Sud, ci şi pentru cei din întreaga lume. Vom confrunta împreună acţiunile Coreei de Nord şi vom împiedica dictatorul nord-coreean să ameninţe milioane de vieţi nevinovate", a mai spus Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO