Business Internaţional

Donald Trump urmează să anunţe noi restricţii privind călătoriile în Statele Unite

Donald Trump urmează să anunţe noi restricţii privind...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

24.09.2017, 21:12 148

Departamentul american pentru Securitatea Internă i-a recomandat preşedintelui să anunţe noi restricţii, mai punctuale, vizând cetăţenii ţărilor care nu acceptă schimburi de informaţii cu Statele Unite sau nu implementează măsuri de securitate.

Deocamdată, nu se ştie clar ce ţări ar putea fi afectate de noile restricţii, care ar putea intra în vigoare de duminică, printr-o nouă ordonanţă prezidenţială.

"Elaine Duke, secretarul în exerciţiu pentru Securitatea Internă, a recomandat acţiuni dure şi punctuale, inclusiv restricţii şi măsuri de monitorizare a cetăţenilor anumitor ţări", a declarat Miles Taylor, consilier în cadrul Departamentului.

Actualele restricţii de călătorie, care expiră duminică, vizau cetăţenii din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen care "nu au relaţii de bună-credinţă cu persoane ori entităţi din Statele Unite".

Membrii Administraţiei Donald Trump lucrează de câteva luni la noile reglementări menite să limiteze imigraţia şi să sporească siguranţa în Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO