Business Internaţional

Donald Trump va aproba conducta de petrol Keystone XL la întâlnirea cu directorul TransCanada

Donald Trump va aproba conducta de petrol Keystone XL la...

Autor: Anca Olteanu

24.03.2017, 15:46 97

Conducta care leagă perimetrele de petrol din Canada de rafinăriile din Statele Unite a fost blocată de fostul preşedinte, Barack Obama, care a spus că proiectul nu va reduce preţul combustibilului pentru automibilişti şi va contribui la emisiile legate de încălzirea globală.

Trump a semnat un ordin executiv pentru a avansa proiectul la scurt timp după ce a preluat mandatul de preşedinte, în ianuarie, susţinând că acesta va crea mii de locuri de muncă.

Potrivit sursei din administraţia oficială citată de Reuters, printre oamenii care urmează să participe la evenimentul de la Casa Albă se numără directorul executiv TransCanada, Russell Girling şi Sean McGarvey, preşedintele Sindicatelor de Construcţii din America de Nord.

Aprobarea proiectelor face parte din planul lui Trump pe 10 ani, un pachet de infrastructură de 1.000 de miliarde de dolari, promis în timpul campaniei.

Conducta Keystone ar aduce mai mult de 800.000 de barili de ţiţei crud pe zi din perimetrele petroliere din Alberta, Canada, în Nebraska, conectând coducta la o reţea existentă care ajunge la rafinăriile din Statele Unite şi la porturile din Golful Mexic.

Potrivit Reuters, este în continuare nevoie de aprobări din partea reglementatorilor, iar conducta s-ar putea confrunta cu impedimente legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO