Business Internaţional

Donald Trump vrea să îl angajeze pe avocatul lui Bill Clinton în ancheta privind presupusele contacte cu Rusia

Donald Trump vrea să îl angajeze pe avocatul lui Bill...

Autor: Mihai Draghici

02.05.2018, 19:51 56

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să îl angajeze în funcţia de reprezentant juridic al Casei Albe pe Emmet T. Flood, avocatul care l-a reprezentat pe fostul preşedinte Bill Clinton în procedura care viza destituirea, afirmă surse citate de Axios.com şi de New York Times.

Donald Trump intenţionează să îl angajeze pe avocatul Emmet T. Flood în locul lui Ty Cobb, consilier juridic principal al Preşedinţiei SUA care se ocupă de apărare în ancheta privind presupusele contacte cu Rusia, afirmă doi oficiali de la Casa Albă citaţi de NYT.

Ty Cobb a anunţat că vrea să se retragă din activitate.

Contactat de NYT, Ty Cobb a confirmat că l-a informat pe preşedintele Donald Trump acum câteva săptămâni că vrea să se retragă din activitate. El a explicat că intenţionează să rămână în funcţie doar încă o lună, pentru a-i preda atribuţiile lui Emmet Flood. "A fost o onoare să fiu în slujba ţării în această funcţie la Casa Albă. Le doresc tuturor să avanseze în activităţi", a precizat el.

Emmet Flood, care l-a reprezentat pe fostul preşedinte Bill Clinton în cursul procedurii destiturii, ar urma să adopte o abordare mai vehementă decât Ty Cobb în investigaţia privind presupuse contacte cu Rusia în campania electorală din 2016. Ty Cobb a avut o atitudine de cooperare cu procurorul special Robert Mueller.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO