Business Internaţional

Donald Tusk afirmă că Bulgaria este pregătită pentru Schengen, dar nu face referiri la România

Donald Tusk afirmă că Bulgaria este pregătită pentru...

Autor: Mihai Draghici

09.10.2015, 17:13 2022

"Uniunea Europeană depune eforturi pentru a obţine acordul tuturor ţărilor în sensul admiterii Bulgariei în Spaţiul Schengen", a declarat Donald Tusk la Varna, unde s-a întâlnit vineri cu premierul bulgar, Boiko Borisov.

Tusk a subliniat că Guvernul de la Sofia trebuie să continue combaterea corupţiei, a infracţionalităţii organizate şi să consolideze sistemul judiciar.

"Bulgaria are frontiere cu Turcia, Grecia şi Macedonia, ţări supuse unor mari presiuni în domeniul migraţiei. Bulgaria a gestionat bine situaţia de la frontiere. Acestea sunt şi frontierele UE, astfel că noi apreciem eforturile Bulgariei. (...) Pot spune că, în prezent, Bulgaria probabil că este cel mai bun exemplu, inclusiv pentru alte state membre, în privinţa protejării frontierelor", a spus Tusk.

"Vă pot asigura de susţinerea mea pentru aderarea Bulgariei la Schengen, dar avem nevoie de acordul tuturor statelor membre. Depunem eforturi pentru a avea acordul tuturor statelor membre. Între timp, Bulgaria trebuie să continue reformele în domeniul justiţiei, trebuie să combată corupţia şi criminalitatea organizată într-un ritm intens. Şi nu doar pentru că Uniunea Europeană cere aceste lucruri, ci pentru a face Bulgaria mai puternică", a declarat Tusk, fără a face nicio referire la România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO