Business Internaţional

Donald Tusk ameninţă Marea Britanie cu modificarea atitudinii în negocierile pe tema Brexit

Donald Tusk ameninţă Marea Britanie cu modificarea...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

10.10.2017, 21:42 101

"Auzim că Guvernul britanic se pregăteşte pentru scenariul ieşirii din UE fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală. Uniunea Europeană nu lucrează la un astfel de scenariu. Noi negociem cu bună credinţă şi sperăm că până în decembrie vor fi înregistrate suficiente progrese" pentru a trece la negocierea viitoarelor relaţii, a declarat Donald Tusk.

"Cu toate acestea, dacă vom descoperi că discuţiile continuă într-un ritm lent şi că nu sunt înregistrate progrese, atunci, alături de prietenii noştri britanici, va trebui să ne gândim ce direcţie vom urma", a spus Tusk.

Chiar dacă Donald Tusk nu a precizat care vor fie efectele, oficiali europeni afirmă că, dacă nu vor fi înregistrate progrese până în decembrie, timpul va fi limitat pentru negocierile privind relaţiile post-Brexit.

Bruxellesul şi Londra negociază în prima etapă condiţiile ieşirii Marii Britanii din UE în martie 2019, după care ar urma să fie stabilite viitoarele relaţii bilaterale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO