Business Internaţional

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a propus organizarea unui summit extraordinar UE în România la câteva săptămâni după Brexit

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a propus...

Autor: Mircea Olteanu

18.10.2017, 10:02 146

Preşedintele Consiliului European, care coordonează calendarul summiturilor UE, şi-a prezentat propunerile, marţi, după ce s-a consultat cu liderii statelor UE în legătură cu reformarea Uniunii Europene, acţiune care a devenit urgentă în urma deciziei Marii Britanii de a se ieşi din Blocul Comunitar.

Calendarul reuniunilor, care începe cu discuţiile de la Bruxelles, programate săptămâna aceasta, include summiturile UE organizate în mod regulat în următorii doi ani, dar şi întâlniri informale pe teme speciale.

În plus, calendarul include un summit UE special care ar urma să se desfăşoare în România la câteva săptămâni după data la care Marea Britanie este programată să părăsească Uniunea Europeană (martie 2019), cât şi o reuniune specială pe teme de securitate la Viena, anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO