Business Internaţional

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Liderii G7 nu ar trebui să ezite în ceea ce priveşte păstrarea sancţiunilor impuse Rusiei

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Liderii...

Autor: Mircea Olteanu

26.05.2017, 19:08 67

"O soluţie a conflictului poate fi găsită doar prin implementarea în întregime a acordului de la Minsk", a declarat Tusk înaintea summitului G7 care are loc în oraşul sicilian Taormina, in formează Reuters online.

"De la ultimul summit G7, din Japonia (în 2016), nu am observat nimic care să justifice o schimbare a politicii noastre privind sancţiunile la adresa Rusiei. Din acest motiv fac un apel la ceilalţi lideri G7 să reconfirme această politică", a mai afirmat liderul european.

Afirmaţiile lui Tusk pare să fie o reacţie la declaraţiile făcute joi de Gary Cohn, consilier prezidenţial american pe teme economice, care a spus că "în acest moment nu avem o poziţie". Pe de altă parte, Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a spus în repetate rânduri că sancţiunile trebuie să rămână în vigoare până la implementarea acordurilor de la Minsk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO