Business Internaţional

Douăzeci de persoane au murit în al doilea accident aviatic din Elveţia de sâmbătă

Douăzeci de persoane au murit în al doilea accident...

Autor: Bianca Pavaluca

05.08.2018, 15:40 1293

Aeronava vintage era din Al Doilea Război Mondial şi aparţinea companiei aeriene locale JU-Air, care organizează trasee pentru turişti.

Aeronava JU-52 HB-HOT avea la bord 17 pasageri şi trei membri ai echipajului şi zbura pe ruta Locarno-Duebendorf, în apropiere de Zurich.

Compania aeriană a stabilit o linie de urgenţă pentru rudele persoanelor aflate în avion şi a suspendat momentan toate zborurile.

„Echipa JU-Air este întristată de eveniment şi se gândeşte la pasageri, membrii echipajului, familiile şi prietenii victimelor”, au transmis reprezentanţii companiei duminică, printr-un mesaj pe website.

Cauza prăbuşirii nu a fost momentan stabilită.

Un martor ocular a declarat pentru publicaţia locală 20 Minutes că „avionul s-a întors la 180 de grade spre sud şi a căzut ca o piatră”.

Aeronava s-a prăbuşit pe un munte, la o altitudine de aproximativ 2.540 de metri, au transmis reprezentanţii poliţiei.

Cinci elicoptere participă la misiunea amplă de salvare de pe partea vestică a muntelui Piz Segnas, în regiunea Graubuenden, au declarat reprezentanţii poliţiei printr-un mesaj pe Twitter.

Spaţiul aerian din zona accidentului a fost închis de către Biroul Federal de Aviaţie.

Cu câteva ore înainte de accidentul din Alpi, doi copii şi părinţii lor au murit în urma prăbuşirii aeronavei de mici dimensiuni în care se aflau, în regiunea Nidwalden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO