Business Internaţional

După 15 ani experienţă, un bancher te învaţă cum să profiţi de bănci. 7 sfaturi să înclini balanţa în favoarea ta

După 15 ani experienţă, un bancher te învaţă cum...

Autor: Alexandra Marcu

04.10.2015, 00:00 14514

După 15 ani în care a lucrat în bancă, un american consideră că ştie cum operează sistemul şi de unde provin banii pe care îi rulează şi a găsit modul ideal în care oamenii poţi face cei mai mulţi bani, scrie Business Insider.

 

1. Cele mai bune oferte sunt pentru clienţii noi

Între bănci se dă o bătălie constantă pentru obţinerea clienţilor şi pentru a câştiga, ele le oferă noilor abonaţi diverse bonusuri, aşa că dacă eşti în căutarea celor mai bune oferte, trebuie să urmăreşti aceste promoţii şi să schimbi băncile în funcţie de facilităţile care apar.

 2. Fii sincer cu tine şi gândeşte-te la profitul pe care îl ai pe termen lung

Conform statisticilor, cei mai mulţi oameni preferă să rămână la banca unde şi-au deschis deja depozite, însă persoanele care migrează de la o instituţie financiară la alta urmărind bonusurile sunt cunoscuţi ca fiind vânători de promoţii.

3. Evită pachetele care îţi oferă asigurări de orice fel

Instituţiile financiare continuă să facă mulţi bani din vânzarea unor pachete care conţin tot felul de asigurări atunci când li se cere un împrumut sau doar o simplă deschidere a unui cont. “Cât timp am lucrat şi eu după acest model, am văzut că ofertele i-au generat băncii 30% sau mai mult din profit, doar prin vânzarea acestor beneficii care asigură în caz de deces, şomaj sau dizabilităţi”, a spus bancherul. “Dacă vrei să fii asigurat, fă-ţi o poliţă la o companie specializată pe acest lucru.”

4. Vei cheltui mai mult dacă ai banii pe card

Toţi cercetătorii au ajuns la aceeaşi concluzie: oamenii cheltuie o sumă mai mare de bani dacă folosesc cardul, pentru că atunci când trebuie să plătească cash, sunt mai cumpătaţi.

„Am un singur card în portofel şi mă asigur că ţin cheltuielile sub control. Mi-am setat o opţiune care mă avertizează în fiecare zi de suma pe care o am în cont.”

5. Nu ţipa la cei care lucrează la relaţii cu publicul

Cei care lucrează cu publicul nu au salarii mari, aşa cum crede toată lumea. Cea mai bună strategie este să fii politicos cu ei.

6. Dacă banca îţi spune că poţi avea tot, asta nu înseamnă şi că îţi poţi permite

Când banca îţi calculează ratele, asigură-te că îţi permiţi să le plăteşti lunar. Instituţiile financiare nu se gândesc la planuri de pensionare, cheltuieli cu copii sau alte nevoi personale. “Poţi fi plăcut impresionat când o să ţi se spună ce sumă de bani poţi accesa sau ce limită mare are cardul tău. Asta nu înseamnă că îţi poţi permite să cheltui tot.”

7. Dacă nu înţelegi, nu cumpăra

Nu trebuie să îţi fie frică să întrebi dacă nu înţelegi ceva şi ar trebui să eviţi să faci înţelegeri dacă nu eşti conştient de toate condiţiile. “Complexitatea este duşmanul transparenţei şi de obicei, duşmanul consumatorului.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO