Business Internaţional

După ce a anunţat că va concedia peste 1.400 de angajaţi, cel mai mare producător de jucării va colabora cu un gigant chinez din domeniul hi-tech pentru a dezvolta jocuri online

După ce a anunţat că va concedia peste 1.400 de...

Autor: Alex Ciutacu

15.01.2018, 18:07 162

Lego Group, care a anunţat în septembrie că va concedia 8% din forţa de muncă, transmite că va colabora cu una dintre cele mai mari firme din domeniul hi-tech din China, pentru a produce jocuri online pentru copii. Cei mai mari actori din industria jucăriilor încearcă să navigheze spre mediul online, încât tehnologia schimbă modul în care se joacă copiii, potrivit Wall Street Journal.

Compania a anunţat că va dezvolta jocuri sub brandul Lego împreună cu Tencent Holdings, gigantul chinez care deţine cea mai populară platformă de social media din China.

Clienţii principali ai acestei colaborări sunt copiii chinezi, transmite Lego.

Tencent este cel mai mare dezvoltator de jocuri video din China, şi proprietar al WeChat – aceasta fiind la bază o platformă de comunicare, dar folosită de un miliard de oameni pentru plata facturilor, rezervarea biletelor la cinema sau plăţi în cadrul jocurilor.

În luna septembrie a anului trecut compania a raportat prima scădere în vânzări din ultimii 13 ani şi a transmis că va concedia 8% din angajaţi, reprezentând 1.400 de angajaţi.

Compania nu transmite rezultate financiare individuale pentru fiecare ţară în parte, însă a raportat în 2016 o creştere cu 35% a vânzărilor din China.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO