Business Internaţional

După ce a crescut salariile şi a dat bonusuri în urma Revoluţiei Fiscale, compania concediază 1.000 de oameni

După ce a crescut salariile şi a dat bonusuri în urma...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2018, 14:12 43888

A doua zi după ce le-a promis angajaţilor că va creşte plata la 11 dolari per oră şi că le va oferi bonusuri de până la 1.000 de dolari, compania Wal-Mart Stoers Inc, se pregăteşte să concedieze o parte din forţa de muncă, porivit Wall Street Journal.

Retailerul, cu sediull în Bentonville, Ark, are 1,5 milioane de angajaţi în Statele Unite, dar plănuieşte să concedieze 1.000 de oameni din zona de corporate a companiei, potrivit surselor WSJ.

„Ne uităm la structura noastră de ceva timp şi explorăm moduri în care să operăm mai eficient”, a transmis un purtător de cuvânt al Wal-Mart, fără a confirma că aceste concedieri sunt planificate pentru luna aceasta.

Acete reduceri de personal se adaugă celor 10.000 de lucrători din depozite care au rămas pe liber luna această, după ce Wal-Mart a decis să închidă 63 de locaţii ale brandului Sam s Club, reprezentând 10% din depozitele companiei din SUA.

Compania a anunţat închiderea locaţiilor Sam s Club în aceeaşi zi în care a anunţat că va creşte salariile angajaţilor la 11 dolari per oră şi că va oferi un bonus singular fiecărui angajat, de până la 1.000 de dolari în funcţie de vechime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO