Business Internaţional

După ce a văzut cât profit a scos George Clooney din investiţia în tequila, actorul Ryan Reynolds investeşte în gin

După ce a văzut cât profit a scos George Clooney din...

Autor: Răzvan Botea

04.03.2018, 18:34 258

Ryan Reynolds se aruncă în industria producerii băuturilor alcoolice. Starul din Deadpool a cumpărat acţiuni la Davos Brands - Aviation Gin, după ce a fost cucerit de gustul băuturii, spune compania într-o declaraţie.

Mişcarea vine după ce colegul său actor George Clooney a vândut compania sa producătoare de tequila anul trecut către Diageo pentru 1 mld. dolari, subliniind cât de importantă este implicarea unei celebrităţi în dezvoltarea unui brand, scrie Bloomberg.

Să aducă celebrităţi a fost foarte profitabil pentru companii în ultimii ani. Acţiunile companiei Weight Watchers International s-au mărit de mai mult de 5 ori după ce Oprah Winfrey a devenit investitor şi promotor în 2015. Blaze Pizza nu a fost un brand atât de cunoscut până când jucătorul de baschet LeBron James.

Însă este posibil să nu egaleze succesul lui George Clooney cu tequila, mai ales din cauza faptului că ginul nu este o băutură atât de populară în SUA. Volumul de gin din SUA a scăzut cu 0,6% din 2016 până în 2017, iar încasările din gin au crescut cu 2,2%, conform datelor Consiliului Băuturilor Distilate din SUA. Volumul de tequila din SUA a crescut în aceeaşi perioadă cu 8,5%, iar încasările din această băutură cu 9,9%.

Davos Brands, o companie de băuturi spirtoase premium din New York, vinde de asemenea Tyku sake, Sombra mezcal şi Astral tequila.

Aviation Gin spune că Ryan Reynolds va juca un rol activ în business.

Reynolds ar putea contrazice această afirmaţie. Un email către adresa sa din cadrul Aviation Gin care solicita comentarii a primit răspunsul: „Nu ştiu a cui idee a fost să mă lase pe mine în afacerile cu gin, dar vă asigur, există oameni mai deştepţi şi mai rezonabili în conducere.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO