Business Internaţional

După un secol de business, Sears, unul dintre cele mai mari lanţuri de retail din lume, a depus cererea de intrare în faliment cu datorii de 10 miliarde de dolari

După un secol de business, Sears, unul dintre cele mai...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2018, 10:00 23219

Sears, companie care a abordat acum un secol a devenit pionieră în strategia de a vinde orice oricui, a depus astăzi cererea de intrare în faliment, potrivit New York Times.

Compania era cunoscută în urmă cu câţiva ani drept unul dintre cei mai inovatori jucători din piaţă, însă a fost întrecut rapid de retaileri precum Walmart şi Home Depot, iar în ultimii ani de gigantul Amazon.

În utimul deceniu, Sears a fost condus de un manager de fond de investiţii, Edward S. Lampert, care a vândut majoritatea proprietăţilor şi brandurilor valoroase pe care le deţinea companie, dar a eşuat în încercarea de a atrage noul consumator, care pune accent pe comerţ online.

Rezultatul a fost un decline îndelungat şi dureros pentru retailerul emblematic. În urmă cu un deceniu companai avea 302.000 de angajaţi. Astăzi, sunt circa 68.000 de persoane care lucrează în cadrul Sears şi Kmart, pe care le conduce Lampert.

Acum, retailerul încearcă să utilizeze falimentul pentru a-şi putea reduce datoriile şi încearcă să rămână în mecanismul insolvenţei pentru a opera de sărăbori.

Ca parte a planului de reorganizare, Sears a negociat un împrumut de 300 de milioane de dolari de la creditorii de pe Wall Street, pentru a-şi putea alimenta stocul şi pentru a plăti salariile.

Potrivit Bloomberg, datoriile Sears se ridică la 10 miliarde de dolari. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO