Business Internaţional

E.ON va concedia 5.000 de persoane după deal-ul cu RWE, iar angajaţii Innogy ar putea fi primii care pleacă

E.ON va concedia 5.000 de persoane după deal-ul cu RWE,...

Autor: Alex Ciutacu

15.05.2018, 10:21 3546

Proprietarul business-ului Npower, a cărui companie-mamă este Innogy, le-a spus angajaţilor că este îngrijorat cu privire la concedierile din perioada următoare, în urma uneia dintre cele mai mari tranzacţii din sectorul energetic european, potrivit The Guardian.

Nemţii de la E.ON au anunţat 5.000 de concedieri după preluarea reţelelor de energie şi a unei părţi semnificative din business-ul Innogy, ca parte dintr-un schimb de active uriaş cu gigantul RWE.

În urma preluării business-ului de energie regenererabilă, E.ON nu a anunţat dacă aceste concedieri vor fi aplicate asupra staff-ului Innogy sau for fi făcute la nivelul întregii companii. Astfel, s-a produs incertitudine printre angajaţii Innogy.

Conducerea Innogy a spus în mod public săptămâna trecută că se teme că cei 43.000 de angajaţi ai companiei ar avea un dezavantaj în faţa angajaţilor E.ON.

Peste 6.000 dintre angajaţii Npower se află în Marea Britanie.

Într-un mail care a ajuns la presă, Uwe Tigges, CEO-ul Innogy, le scrie angajaţilor: „Suntem extrem de îngrijoraţi că în urma tranzacţiei, concedierile anunţate de E.ON vor fi efectuate în dezavantajul angajaţilor Innogy”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO