Business Internaţional

Ea este Chinju Nwankwo, tânăra nigeriană care lucrează pentru General Electric, pasionată de tehnologie şi modă, aproape de a-şi lansa propriul brand „made in Nigeria”

Ea este Chinju Nwankwo, tânăra nigeriană care...

Autor: Dragoş Dinu

23.09.2017, 20:51 371

Chinju Nwankwo este o tânără pasionată de antreprenoriat, sănătate şi tehnologie, lucrează pentru General Electric şi scrie la propriul blog de lifestyle în Abuja, Nigeria. Aceasta a făcut masteratul în management la Imperial College Business School din Londra, iar în prezent munceşte la lansarea propriului brand de parfumuri „made in Nigeria”, potrivit Financial Times.

Chinju s-a născut în Enugu, Nigeria, şi spune că are amintiri foarte frumoase din copilărie. A crescut cunoscând valoarea unei etici profesionale disciplinate. Tânăra şi-a dorit să fie independentă în tot ceea ce realizează, şi a avut noroc, deoarece părinţii au avut încredere şi au susţinut-o în luarea deciziilor, chiar şi atunci când a plecat la 3.000 de kilometri distanţă pentru a studia în Marea Britanie sau atunci când şi-a ales ce studii să urmeze.

„Părinţii mei mi-au arătat că există posibilităţi nesfârşite şi că putem realiza ceea ce ne propunem. Am avut visuri mari de la o vârstă fragedă – mi-am dorit să fiu ministrul de finanţe al Nigeriei. Acest lucru a cântărit în ceea ce a urmat să studiez în facultate”.

Aceasta are o licenţă în economie la Universitatea din New York. Ea spune că s-a decis să meargă în New York după ce a terminat liceul în Marea Britanie pentru a face o schimbare de peisaj. „Mi-a plăcut ideea de a merge în alt oraş, am ştiut că am să fiu înconjurată de ceea ce sunt pasionată, cum ar fi moda şi arta. 

Chinju Nwankwo a absolvit la Universitatea din New York în primăvara anului 2015. După ce a terminat studiile s-a reîntors în Londra, în toamna aceluiaşi an, pentru a face masteratul în economie.

După terminarea studiilor, aceasta s-a mutat înapoi în Nigeria. Locuieşte în Abuja, capitala Nigeriei, şi lucrează ca analist în echipa de finanţe comerciale la General Electric pentru Africa.

Lucrurile mărunte pe care le-a învăţat în programul de masterat s-au dovedit a fi cele mai utile. „Cele mai bune lecţii pe care le-am învăţat au fost despre gestionarea oamenilor. Mi-a plăcut comportamentul organizaţional şi cursul de management al resurselor umane, pentru că mi-a oferit informaţii practice despre cum să îmi gestionez aşteptările mele şi ale celor din jur”.

Tânăra s-a întors în Nigeria cu gândul de a lucra pentru o multinaţională dedicată susţinerii dezvoltării economice a Nigeriei şi a Africii. „Cred că marea schimbare de care Nigeria are nevoie vine din sectorul privat, aşa am fost motivată să mă înscriu în GE. Am citit despre activitatea companiei în industrii precum energia, asistenţa medicală şi transportul”.

Chinju sprijină echipa de finanţare comercială regională a afacerilor din domeniul energiei. Îi place faptul că este responsabilă şi cât de simplu poţi să comunici cu conducerea firmei. Nu se grăbeşte să părăsească Nigeria, dar nu exclude posibilitatea unei plecări.

„Cea mai mare îngrijorare a mea este că nu voi putea să obţin tot ceea ce vreau în viaţa mea personală şi profesională, de exemplu, lansarea unui brand de parfumuri. Îmi plac parfumurile şi lumânările parfumate. În prezent, lucrez la lansarea propriului brand „made in Nigeria”, COL Fragrances.

Pe lângă asta, Chinju a spus că abilităţile de gestionare a timpului liber pe care le-a dobândit la Imperial College Business School s-au dovedit a fi esenţiale. La ICBS, a avut de jonglat cu mai multe termene limită, unde a fost cofondator al societăţii ICBS Women in Business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO