Business Internaţional

“Echipa naţională” a Chinei deţine 6% din piaţa de acţiuni locală

“Echipa naţională” a Chinei deţine 6% din piaţa...

Autor: CătăIina Apostoiu

26.11.2015, 20:00 892

 “Echipa naţională” a Chinei, investitorii direcţionaţi de către stat, deţine cel puţin 6% din piaţa de acţiuni a Chinei continentale în urma măsurilor lansate în vară pentru susţinerea preţurilor titlurilor, scrie Financial Times.

Fondurile guvernamentale de salvare au fost nevoite să achiziţioneze acţiuni în momentul declanşării turbulenţelor de pe piaţa de acţiuni locală. Intervenţia a reuşit să susţină preţurile: indicele compozit al bursei din Shanghai a recâştigat 28% de la minimul atins la sfârşitul lunii august.

Cele două instituţii financiare de stat care au condus bailout-ul pieţei de acţiuni în iulie şi august şi-au crescut deţinerile în bursele din Shanghai şi Shenzhen de la 4,6% la sfârşitul lunii iunie la 5,6% trei luni mai târziu.

Rolul jucat de echipa naţională în susţinerea pieţei ridică semne de întrebări privitoare la sustenabilitatea revenirii recente a pieţei în eventualitatea în care guvernul renunţă la deţineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO