Business Internaţional

Echipele din Anglia au plătit, pentru prima dată în istorie, peste 1 miliard de lire pe transferuri

Echipele din Anglia au plătit, pentru prima dată în...

Autor: Andrei Pal

31.08.2016, 17:56 108

Cumulat, cele 20 de echipe din Premier League au cheltuit un miliard şi 50.000 de lire, pragul fiind depăşit chiar în ultima zi a perioadei de transferuri. Recordul precedent, stabilit anul trecut, în valoare de 870 de milioane de lire, a fost depăşit cu o săptămână înainte de "Deadline Day".

Clubul Arsenal, prin achiziţiile lui Lucas Perez şi Shkodran Mustafi, în valoare de 52 de milioane de lire, a ajutat la depăşirea pragului de un miliard. Conform informaţiilor oferite de cei de la Deloitte, 12 dintre cele 20 de cluburi din Anglia şi-au depăşit, în această perioadă de transferuri, suma record plătită pentru un fotbalist.

Cel mai scump transfer din Premier League şi, totodată, din istoria fotbalului a fost realizat de cei de la Manchester United, prin achiziţia lui Paul Pogba de la Juventus Torino, în schimbul a 101,9 milioane de lire sterline (120 de milioane de euro). Perioada de transferuri din Europa se va încheia la ora 00:00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO