Business Internaţional

Economatul Facebook: reţeaua de socializare oferă membrilor cupoane de reduceri în magazine

Economatul Facebook: reţeaua de socializare oferă membrilor cupoane de reduceri în magazine

Autor: Radu Racu

04.11.2010, 16:55 75

Compania care deţine reţeaua de socializare online Facebook a lansatun serviciu care permite anumitor retaileri să ofere discounturiconsistente membrilor care folosesc aplicaţia de pesmartphone-urile lor. Utilizatorii Facebook aflaţila cumpărături într-un magazin agreat se pot loga online prinintermediul telefonului mobil şi pot primi un discount pe care să-lfolosească imediat în magazin, scrie Financial Times.

Programul Facebook Deals a fost lansat în SUAdar va fi disponibil la nivel internaţional în lunileurmătoare.

MarkZuckerberg, fondatorul reţelei de socializare, adeclarat miercuri că FacebookPlaces a depăşit serviciile concurente devenindaplicaţia cu cel mai mare număr de utilizatori desmartphone-uri.

retailerii îşi pot crea prin intermediul serviciului o interfaţăunde să publice propriile oferte speciale , un aspect care vaelimina nevoia unor angajaţi suplimentari pentru înscriereaafacerii. Facebook nu percepe niciun comision pentru acestserviciu.

Mai multe lanţuri de magazine din SUA vor lansa oferte specialeprin intermediul acestei aplicaţii. Reţeaua de restaurante mexicanede tip fast-food Chipotle oferă două antreuri la preţ de unu,magazinele de mobilă şi decoraţiuni Macy's oferă reduceri de 20% ,iar retailerul de îmbrăcăminte Gap dă gratis câte o pereche deblugi primilor 10.000 de persoane care folosesc aplicaţia într-unmagazin propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO