Business Internaţional

Ed Sheeran este dat în judecată pentru despăgubiri de 100 de milioane de dolari. Marvin Gaye susţine că artistul britanic i-a furat o melodie

Ed Sheeran este dat în judecată pentru despăgubiri de...

Autor: Alex Ciutacu

29.06.2018, 12:19 208

Ed Sheeran se confruntă cu un proces de 100 de milioane de dolari în care este acuzat că ar fi copiat hit-ul din 1973 a lui Marvin Gaye – „Let`s Get It On” – atunci când a compus melodia „Thinking Out Loud” în 2014, potrivit Business Insider.

Procesul a fost intentat de Structured Asset Sales, o companie care deţine o treime din drepturile de autor ale melodiei „Let`s Get It On”.

„Potrivit cererii de judecată, melodia lui Sheran are acelaşi ritm, aceeaşi armonie, tobe, linie de bas, tempo, sincope precum „Let`s Get it On” scrie TMZ.

Sheeran a mai fost dat în judecată în 2016 pentru aceeaşi melodie. Familia lui Ed Townsend, unul dintre oamenii care au scris hitul lui Gaye, l-a dat în judecată pe Sheeran, susţinând că „Thinking Out Loud” are aceeaşi linie melodică şi aceeaşi armonie cu piesa lui Gaye.

În 2016 Sheeran a susţinut că sunt multe puncte comune între cele două, însă anumite elemente sunt domeniu public şi nu pot fi protejate prin drepturi de autor.

„Thinking Out Loud” a urcat pe locul 2 în topul Billboard Hot 100 în 2014 şi a fost clasificată drept „diamant” de RIAA pentru că melodia a fost vândută de 10 milioane de ori pe platformele de streaming.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO