Business Internaţional

Efectele ascunse ale unuia dintre cele mai populare fructe. Cum poate să te ucidă

Efectele ascunse ale unuia dintre cele mai populare...
09.01.2017, 00:00 82110

Grapefruit-ul este unul dintre cele mai consumate citrice de către români, bogat în vitamina C, de culoare rozalie şi cu un gust acru-amărui. Un lucru neştiut este  faptul că în combinaţie cu alte substanţe, fructul sau sucul acestuia poate provoca efecte adverse grave şi chiar moartea, scrie Bloomberg.

Încă din 1999, cercerătorii americani au avertizat asupra efectelor adverse pe care le poate avea consumul de grapefruit sau de suc de grapefruit. Grapefruitul a apărut în Barbados, fiind un hybrid dintre pomelo şi diverse soiuri de portocal şi conţine substanţe chimice care asociate cu consumul de medicamente anti-colesterol poate duce la insuficienţă renală

Chiar şi aşa, doi americani, Stewart şi Lynda Resnick vor să transforme trăsăturile „negative” ale fructului într-o afacere profitabilă, aşa cum au făcut şi cu fructe precum rodia sau mandarina, prin compania lor, Wonderful Company.

Pentru a realiza acest lucru, compania a cumpărat terenuri întinse de plantaţii, locaţii pentru ambalare şi o instalaţie de prelucrare. În speranţa că va reuşi să reinventeze felul în care este perceput grapefruitul şi să vândă mari cantităţi consumatorilor, Wonderful Company a introdus noi metode de plantare şi tăiere a grapefruitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO