Business Internaţional

Efectele războiului comercial: China investeşte de 9 ori mai mult în Europa decât în America de Nord

Efectele războiului comercial: China investeşte de 9...

Autor: Răzvan Botea

18.07.2018, 17:08 540

China investeşte de nouă ori mai mult în Europa decât în America de Nord, pe măsură ce peisajul comerţului global se schimbă, arată un raport recent, potrivit CNBC.

Investiţiile chinezeşti în afara graniţelor s-au orientat puternic către Europa în prima jumătate a anului 2018, în timp ce investiţiile în America de Nord au scăzut cu 92%, de la 24 de miliarde de dolari la 2 mld. dolari, potrivit firmei de consultanţă Baker Mackenzie.

În primele şase luni ale acestui an, noile mişcări de pe piaţa de fuziuni şi achiziţii anunţate de China în Europa au fost de 20 de miliarde de dolari, prin comparaţie cu cele 2,5 mld. de dolari din continentul nord-american.

Beijingul şi Washingtonul sunt angajate între-un conflict de ordin comercial, fiecare ţară în acest moment impunându-şi tarife reciproce asupra unor produse de import în valoare de 34 mld. dolari, în timpce Trumpa  anunţat o listă de noi produse care ar putea fi tarifate, produse în valoare de 200 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO