Business Internaţional

Efectul Brexit: Deutsche Bank mută mare parte din filialele din Londra în Frankfurt

Efectul Brexit: Deutsche Bank mută mare parte din...

Autor: Alex Ciutacu

06.07.2017, 14:44 192

Deutsche Bank, cea mai mare bancă de investiţii din Germania, se pregăteşte să mute mai multe divizii de servicii bancare şi investiţii din Londra în Frankfurt. Mutarea vine ca răspuns la Brexit, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Mutarea va avea loc cel mai probabil în următoarele 18 luni. Cele aproximativ 20.000 de conturi ale clienţilor vor fi mutate de asemenea.

Este doar un alt pas în ceea ce numim procesul Brexit, iar fiecare bancă din Europa lucrează la un plan de a readuce tranzacţiile în ţara de origine, a menţionat Gildas Surry, care supervizează aproximativ 1 miliard de euro pentru Axiom Alternative Investments, inclusiv acţiuni şi obligaţiuni deţinute de Deutsche Bank.

În luna martie, gigantul din domeniul bancar a prezentat o nouă strategie ce presupune o atenţie accentuată, în privinţa investiţiilor, asupra corporaţiilor şi reliefarea rădăcinilor germane ale băncii.

Primul pas în această direcţie a fost numirea germanului Marcus Schenck în funcţia de co-preşedinte al băncii de investiţii începând cu 1 iulie.

Christian Streckert, purtător de cuvânt al Deutsche bank, a refuzat să comenteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO