Business Internaţional

"El Chapo" Guzman, prins când îşi pregătea filmul biografic, revine la închisoarea din care a evadat

"El Chapo" Guzman, prins când îşi pregătea filmul...

Autor: Ioana Bojan

09.01.2016, 14:09 518

Joaquin Guzman, alias "El Chapo", a evadat în iulie 2015 din Penitenciarul de maximă securitate Altiplano, el fugind printr-un tunel săpat de membrii cartelului de droguri pe care îl conduce.

El a fost capturat vineri după ce forţele mexicane au luat cu asalt o casă din oraşul de coastă Los Mochis, situat în statul său natal Sinaloa. Casa era supravegheată de o lună, a declarat procurorul general Arely Gomez. Guzman a sosit la locuinţă joi, iar autorităţile au declanşat operaţiunea vineri dimineaţa.

Forţele mexicane au fost vizate de focuri de armă din interiorul casei, potrivit lui Gomez. Cinci suspecţi au murit şi şase au fost arestaţi, în timp ce un membru al forţelor mexicane a fost rănit.

În timpul schimbului de focuri, Guzman şi un adjunct al său au fugit printr-un tunel care ducea în sistemul de canalizare al oraşului. Soldaţii i-au urmărit prin tunelurile sistemului de canalizare, dar el a reuşit să iasă la suprafaţă şi a furat o maşină. Guzman a fost pe punctul de a scăpa din nou, dar autorităţile au localizat maşina pe o autostradă din afara oraşului şi l-au capturat.

Potrivit procurorului general, reprezentanţii lui Guzman contactaseră producători şi actori pentru a realiza un film biografic dedicat liderului interlop, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori să-l localizeze.

După ce l-au arestat, autorităţile l-au prezentat pe Guzman presei vineri seara, după care l-au urcat într-un elicopter. Procurorul general a precizat că interlopul se va întoarce la aceeaşi închisoare de maximă securitate din care a evadat în urmă cu şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO