Business Internaţional

Elon Musk este trimis în judecată pentru fraudă de către ASF-ul american

Elon Musk este trimis în judecată pentru fraudă de...

Autor: Răzvan Botea

27.09.2018, 23:41 528

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost timis în judecată de către ASF-ul american (SEC – Securities and Exchange Commission) pentru inducerea în eroare a investitorilor în momentul în care acesta a publicat pe contul său de Twitter o presupusă intenţie de a scoate Tesla de la bursă, scrie Bloomberg.

Autorităţile americane sunt de părere că Elon Musk a făcut declaraţii false cu privire la investitorii care ar fi urmat să finanţeze Tesla.

„În realitate, Elon Musk nici măcar nu a discutat, cu atât mai puţin să primească vreo confirmare despre tranzacţie, inclusiv preţul acesteia, cu nicio potenţială sursă de finanţare”, arată plângerea înaintată de SEC tribunalului din Manhattan.

Acţiunile Tesla sunt la momentul transmiterii ştirii în scădere cu aproape 10 procente, după închiderea bursei din New York.

Niciun reprezentant al companiei nu a putut fi contactat pentru comentarii.

„Musk a făcut anunţul fals şi care a indus în eroare în mijlocul programului de tranzacţionare, de pe telefonul său mobil. Nu a discutat cu nimeni înainte să-l publice pe contul său de Twitter cu 22 de milioane de urmăritori. De asemenea, nu a anunţat Nasdaq că are de gând să elimine compania, astfel încălcând regulile acesteia”, mai spun autorităţile din cadrul SEC.

Sancţiunea propusă de SEC este restricţionarea accesului lui Musk la poziţii de CEO în oricare companie publică, o cerere formulată des de către autoritatea de supraveghere financiară americană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO