Business Internaţional

Elon Musk, în culmea fericirii: Tesla dă lovitura şi obţine un profit istoric de 311 milioane de dolari în T3

Elon Musk, în culmea fericirii: Tesla dă lovitura şi...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

25.10.2018, 16:04 1936

Producătorul de automobile electrice Tesla a obţinut al treilea, dar cel mai mare profit trimestrial din istoria de 15 ani a companiei, de 311,5 milioane dolari, pe fondul sporirii livrărilor de maşini.

Rezultatul, comentează BBC, este o victorie a directorului executiv Elon Musk, care a promis investitorilor profituri în acest an. Cel mai recent trimestru profitabil al companiei a fost în 2016.

Într-o scrisoare către investitori, Musk a definit trimestrul drept „istoric”, un rezultat al unei munci incredibil de grele. El a adăugat că Tesla va obţine profit şi în cel de-al patrulea trimestru al anului.

Tesla nu a raportat niciodată un profit anual.

Rezultatul vine pe fondul creşterii cererii Model 3, cea mai recentă variantă de automobil electric fabricată. Compania a fabricat 80.000 de automobile în perioada invocată, din care peste 60% au fost Model 3, ceea ce a crescut cifra de afaceri la 6,8 miliarde de dolari, mai mult decât dublu faţă de perioada similară a anului trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO