Business Internaţional

Elveţia a blocat alte 16,6 milioane de euro aparţinând unor apropiaţi ai lui Bashar al-Assad

Elveţia a blocat alte 16,6 milioane de euro aparţinând unor apropiaţi ai lui Bashar al-Assad

Autor: Ioana Bojan

04.06.2012, 11:52 162

"În Elveţia, 20 de milioane de franci aparţinând anturajului dictatorului sirian Bashar al-Assad au fost blocate în ultimele săptămâni", relatează publicaţia, care a intervievat-o pe purtătoarea de cuvânt a Secretariatului de Stat pentru Economie (SECO), Marie Avet.

Această sumă ridică la aproape 70 de milioane de franci elveţieni (58,2 milioane de euro) valoarea totală a averilor siriene blocate de Berna.

Cele 20 de milioane de franci blocate de Berna recent se explică prin adăugarea unor noi nume pe lista elveţiană a persoanelor şi întreprinderilor siriene ale căror active sunt îngheţate.

În aprilie, Elveţia a înăsprit măsurile împotriva regimului sirian şi a impus sancţiuni împotriva lui Anisa şi lui Asma al-Assad, mama şi soţia preşedintelui Bashar al-Assad, precum şi împotriva mai multor membri ai Guvernului.

"Lista neagră" elveţiană conţine acum numele a 127 de persoane fizice şi a 40 de întreprinderi şi entităţi. Persoanele înscrise pe această listă nu mai pot dispune de averile lor din Elveţia şi au interdicţie de intrare pe teritoriul elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO