Business Internaţional

Emmanuel Macron pledează pentru combaterea rasismului în SUA, riscând o dispută cu Donald Trump

Emmanuel Macron pledează pentru combaterea rasismului...

Autor: Mihai Draghici

17.08.2017, 17:18 89

"Sunt de partea celor care combat rasismul şi xenofobia. Scopul nostru comun rămâne acelaşi care a fost ieri. #Charlottesville", a transmis Emmanuel Macron prin Twitter.

Poziţia lui Emmanuel Macron riscă să îl aducă într-o dispută cu Donald Trump, criticat dur pentru că nu a condamnat clar un marş violent organizat de o mişcare care promovează supremaţia albilor.

După atacul cu vehicul comis în Charlottesville (Virginia), vizând participanţi la un protest faţă de un marş în favoarea supremaţiei rasei albe, incident soldat cu un mort şi 19 răniţi, Donald Trump afirmase iniţial că vina aparţine "mai multor părţi". Ulterior, Donald Trump a condamnat "în cei mai duri termeni manifestările de ură, bigotism şi violenţă". "Aceste lucruri nu îşi au locul în America. Indiferent de culoarea pielii, trăim toţi sub aceleaşi legi. Onorăm toţi acelaşi drapel. Şi suntem făcuţi toţi de acelaşi Dumnezeu atotputernic", a spus liderul de la Casa Albă. Însă Trump şi-a nuanţat poziţia, afirmând apoi iarăşi că "ambele părţi au greşit".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO