Business Internaţional

Emmanuel Macron se întâlneşte cu negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier

Emmanuel Macron se întâlneşte cu negociatorul şef al...

Autor: Andrei Ionascu

21.07.2017, 15:41 138

Michel Barnier a ajuns la Palatul Elysee, la o zi după încheierea primei runde de negocieri amănunţite pentru Brexit, la Bruxelles, cu ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

Franţa doreşte o clarificare din partea Marii Britanii privind suma pe care este dispusă să o plătească pentru onorarea angajamentelor asumate deja în cadrul UE.

Emmanuel Macron a precizat încă din campania electorală că întărirea Uniunii Europene este unul dintre obiectivele sale.

Administraţia de la Paris a anunţat că discuţiile de vineri se vor desfăşura cu uşile închise şi sunt prevăzute întrevederi şi cu sindicatele din comerţ din cadrul UE.

Michel Barnier a declarat că Marea Britanie trebuie să-şi exprime poziţia cu mai multă claritate în privinţa unor subiecte-cheie şi a subliniat că UE nu este dispusă să facă anumite concesii în cadrul negocierilor.

Barnier a atras atenţia că toate subiectele trebuie soluţionate până la ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, inclusiv disponibilitatea britanicilor de a achita "factura de Brexit" înainte de orice discuţie privind viitoarele relaţii comerciale.

Negociatori din partea Marii Britanii şi a Uniunii Europene s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni, la Bruxelles, pentru o nouă rundă de discuţii privind Brexit. Ambele părţi s-au angajat să abordeze în profunzime subiectele esenţiale precum drepturile cetăţenilor UE din Marea Britanie, plăţile pe care Marea Britanie trebuie să le facă pentru a acoperi angajamentele bugetare în curs de desfăşurare şi rezolvarea problemelor privind Irlanda de Nord, odată ce o nouă frontieră terestră va separa ţara britanică de Irlanda, stat membru UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO