Business Internaţional

Enel împreună cu un consoriţiu de companii din sectorul energetic negociază cu Siemens pentru a finaliza o serie de proiecte în Brazilia

Enel împreună cu un consoriţiu de companii din...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2018, 08:00 383

Siemens Gamesa Renewable Energy este în etapa finală de negocieri pentru un deal care presupune furnizarea de turbine eoliene ce sporesc cu 700 de megawaţi capacitatea centralelor electrice din Brazilia, potrivit Bloomberg.

Deal-urile presupun ca Siemens să furnizeze echipamente pentru o serie de proiecte pe care Voltalia SA, EDP Renovaveis SA, Enel Green Power SpA şi Neoenergia SA le dezvoltă în regiunea de nord-est a Braziliei. Toate comenzile de echipamente sunt pentru ferme eoliene care au câştigat licitaţia organizată de guvern pentru sectorul energetic, în luna decembrie.

Comenzile ar putea valora aproximativ 619 milioane de dolari, potrivit estimărilor realizate de Helena Chung, analist în cadrul Bloomberg New Energy Finance.

Gamesa, Enel şi Neoenergia au refuzat comentariul pentru publicaţia americană. Voltalia a declarat că are o înţelegere cu un furnizor şi a refuzat să ofere mai multe informaţii.

În Brazilia au fost susţinute două licitaţii pentru sectorul energetic luna trecută. Economia este în revenire, iar consumul de energie electrică este în creştere. Dezvoltorii au câştigat contracte prin care vor vinde energie de la 51 de ferme eoliene, ceea ce va aduce o capacitate sporită cu 1.450 de megawaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO