Business Internaţional

Englezii, în topul celor mai generoşi turişti din Europa

Englezii, în topul celor mai generoşi turişti din Europa

Autor: Dorin Oancea

30.06.2016, 10:40 134

Perspectivele scăderii numărului de turişti britanici, în urma posibilei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a tras în jos acţiunile liniilor aeriene, hotelurilor şi resorturilor de vacanţă. Spre exemplu, Thomas Cook Group a scăzut cu 15% de la referendum, EasyJet a scăzut cel mai mult din ultimii 12 ani, iar British Airways şi-a micşorat puternic ţinta de profit pentru 2016.
În timp ce lira şi-a mai revenit din pierderile suferite vineri şi luni, este încă 7% în scădere faţă de euro de când britanicii au ales să părăsească Uniunea Europeană.
”Este timpul pentru rugăciuni”, spune un patron de restaurant irlandez, descriind Brexit într-un singur cuvânt: dezastru. Aproximativ 40% din clienţii lui Padraic Gallagher sunt turişti, iar acum, cu lira în scădere, este îngrijorat că business-ul său va avea de suferit. ”Tocmai am avut prima creştere în şapte ani, iar acum trebuie să trec din nou prin criză?”, spune antreprenorul în vârstă de 55 de ani.
În fiecare an turiştii englezi, care pe locul doi în topul celor mai ”darnici” turişti europeni, cheltuie aproximativ 52 de miliarde de dolari în străinătate. Franţa, Spania şi Irlanda sunt destinaţiile lor favorite.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO