Business Internaţional

Erdogan acuză guvernul german că vrea să alunge investiţiile din Turcia, cu ajutorul unor minciuni

Erdogan acuză guvernul german că vrea să alunge...

Autor: Andrei Ionascu

21.07.2017, 20:02 168

Erdogan a precizat că "se opune cu fermitate" declaraţiilor ministrului german al Economiei, care a sugerat că mai multe companii germane ce operează în Turcia ar putea fi trecute pe o "listă neagră" şi considerate "susţinătoare ale terorismului".

Preşedintele Turciei a subliniat că a discutat cu înalţi oficiali din ministerul de Interne şi din serviciile de informaţii, care i-au confirmat că nicio companie germană nu este investigată sau vizată de sancţiuni.

"Condamn cu fermitate declaraţiile care urmăresc să sperie companiile care investesc în ţara noastră. Vreau să le reamintesc prietenilor noştri germani şi lumii că nimeni nu are puterea să denigreze Turcia şi să ne sperie", a spus Erdogan.

Recep Erdogan a avertizat Germania să "îşi revină în simţiri", pe fondul escaladării disputei între statele aliate NATO. Liderul de la Ankara a mai spus că avertizarea de călătorie pentru Turcia emisă de ministerul german de Externe este "maliţioasă şi lipsită de fundament", iar guvernul german ar trebui să dea explicaţii pentru găzduirea unor "terorişti".

Tot vineri, ministrul german al Economiei a anunţat examinarea tuturor cererilor pentru exportul de echipamente de apărare către Turcia.

În această lună, Turcia a dispus arestarea mai multor activişti pentru drepturile omului, inclusiv a preşedintelui Amnesty International din Turcia, Idil Eser, şi a cetăţeanului german Peter Steudtner, pe fondul unor acuzaţii de terorism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO