Business Internaţional

Erdogan avertizează SUA că ar face "o mare greşeală" dacă va refuza să îl extrădeze pe Gulen

Erdogan avertizează SUA că ar face "o mare greşeală"...

Autor: Mediafax

21.07.2016, 12:27 2822

"Raţiunea ar trebui să aibă prioritate în relaţiile dintre state, în caz contrar va fi o mare greşeală. De aceea, vom oferi Statelor Unite toate documentele (necesare pentru a justifica extrădarea lui Gulen), şi deja am trimis o parte dintre acestea," a declarat Erdogan într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera.

"Vom aştepta decizia autorităţilor americane. Trebuie să continuăm cooperarea cu ei. Avem o mulţime de puncte în comune, şi cred că în curând vor începe să ia măsurile necesare în cadrul acestui proces", a adăugat liderul turc.

Anterior, prim-ministrul Binali Yildirim a menţionat că Turcia ar putea să îşi reconsidere relaţiile de prietenie cu Statele Unite, în cazul în care Washingtonul nu îl extrădeză pe Fethullah Gulen.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut Statelor Unite, sâmbătă seară, să îl extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gulen.

Pe de altă parte, Gulen a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, acuzându-l pe Recep Tayyip Erdogan că foloseşte acest complot ca pretext pentru consolidarea puterii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO