Business Internaţional

Erdogan: Oamenii de afaceri care-şi transferă activele în afara ţării nu vor fi iertaţi

Recep Tayyip Erdogan: „Ne deranjează când oamenii noştri de afaceri spun că starea de urgenţă ar trebui ridicată. O vom prelungi pentru pacea ţării noastre”.

Recep Tayyip Erdogan: „Ne deranjează când oamenii noştri de afaceri spun că starea de urgenţă ar trebui ridicată. O vom prelungi pentru pacea ţării noastre”.

Autor: Catalina Apostoiu

24.04.2018, 00:04 728

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că oamenii de afaceri care vor încerca să-şi protejeze activele transferându-le în afara Turciei „nu vor fi iertaţi”, potrivit Hurriyet Daily News.

„Au apărut unele rapoarte în ultima vreme care susţin că unele companii şi oameni de afaceri din Turcia încearcă să-şi transfere activele peste graniţe.” Dacă cineva încearcă să-şi strângă banii peste graniţe în loc să-şi crească investiţiile, businessul sau comerţul, atunci nu va fi iertat”, a declarat Erdogan.

„Nu pot spune nimic împotriva celor care-şi mută resursele peste graniţe pentru investiţii, pentru expor­turi sau comerţ. Am fost dintotdeauna mândri de investiţiile oamenilor noştri de afaceri peste graniţe, i-am încurajat să realizeze mai multî, a adăugat preşedintele turc.

El a declarat de asemenea că firmele ar trebui să aprecieze starea de urgenţă din Turcia pentru că aceasta „protejează împotriva terorismului şi îi opreşte pe muncitori să intre în grevă”.

Parlamentul turc a votat săptămâna trecută pentru extinderea stării de urgenţă introdusă în urma tentativei eşuate de lovitură de stat din iulie 2016, pentru încă trei luni. Aceasta a fost a şaptea decizie de extindere a stării de urgenţă.

„Starea de urgenţă îi afectează doar pe terorişti. Acum, preîntâmpină de asemenea grevele, cum a fost cazul celei din Bursa, pe care am stopat-o imediat. Este o luptă împotriva terorismului”, a declarat Erdogan.

„Ne deranjează când oamenii noştri de afaceri spun că starea de urgenţă ar trebui ridicată. Vom continua să o prelungim pentru pacea ţării noastre. O vom face pentru a zecea oară dacă acest lucru va fi necesar”, a adăugat preşedintele turc.

La începutul anului, autorităţile turce au preîntâmpinat o grevă a muncitorilor din oraşul turc Bursa, centrul industriei auto şi un hub pentru producţia de textile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO