Business Internaţional

Erdogan: Turcia este pregătită să restabilească pacea regională, alături de Iran şi de Rusia

Erdogan: Turcia este pregătită să restabilească pacea...

Autor: Mediafax

19.07.2016, 15:33 9886

"Astăzi, suntem mai hotărâţi ca niciodată să contribuim la soluţionarea problemelor regionale cooperând alături de Iran şi de Rusia", a declarat preşedintele Turciei. Recep Erdogan l-a informat pe Hassan Rouhani că situaţia din Turcia revine la normal, dar că este prea devreme pentru a vorbi despre stabilizare.

Preşedintele Iranului a apreciat curajul şi maturitatea politică a poporului turc care a opus rezistenţă pentru apărarea autorităţile legitime. Acesta a mai adăugat că stabilitatea şi pacea din Turcia au un impact pozitiv asupra atmosferei întregii regiuni, dar că nu are nici o îndoială de faptul că acestea nu sunt pe placul militanţilor terorişti şi a marilor puteri occidentale.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

Cum arată rusoaica de 23 de ani care a renunţat la cariera de economist pentru a ajunge cea mai frumoasă stewardesă din Rusia

Pe data de 16 iulie, un grup de insurgenţi a coordonat o tentativă de lovitură de stat în Turcia. Principarea confruntare a avut loc în capitala Ankara şi în Istanbul. Liderii statului turc au anunţat în aceeaşi zi că lovitura de stat a eşuat, şi că situaţia este sub control. Potrivit ultimului bilanţ al victimelor, 208 cetăţeni turci şi 100 de insurgenţi au murit, şi aproximativ 1.500 de persoane au fost rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO