Business Internaţional

Ernst & Young plăteşte 120 mil. dolari pentru închiderea unui litigiu în Elveţia

Autor: Mediafax

22.03.2012, 20:17 268

Ernst & Young va plăti 110 milioane de franci elveţieni (120,4 milioane dolari) pentru închiderea unui litigiu referitor la auditarea Banque Cantonal de Geneve (BCGE), care a fost ulterior salvată de către statul elveţian, în anul 2000, transmite Reuters.

Plata, care va fi efectuată către cantonul Geneva, BCGE şi primăria oraşului Geneva, este cea mai mare sumă suportată vreodată de o companie de audit pentru închiderea unui litigiu în Elveţia.

De asemenea, suma este la nivelul maxim suportat de poliţa de asigurare a companiei.

BCGE va înregistra un câştig excepţional de 22 de milioane de franci elveţieni, datorită acestei plăţi.

"Acordul este o etapă importantă în rezolvarea treptată a unei serii de conflicte generate de managementul băncii, în anii '90", se arată într-un comunicat al BCGE.

Pentru ca plata să aibă loc, procuratura elveţiană a retras un apel împotriva achitării a doi foşti angajaţi ai Ernst & Young, implicaţi în auditarea băncii.

Compania de audit a anunţat că toate litigiile civile legate de cazul BCGE au fost închise fără ca Ernst & Young să recunoască vreo vină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO