Business Internaţional

Este oficial: Gigantul Amazon a cumpărat studiourile MGM cu 8,45 miliarde de dolari

Este oficial: Gigantul Amazon a cumpărat studiourile MGM...

Autor: Mediafax

26.05.2021, 19:38 395

Amazon a acceptat să cumpere studiourile MGM, care au produs filme clasice precum „Some Like It Hot„ şi „Singin 'In The Rain” cu 8,45 miliarde de dolari, anunţă BBC.

Vânzarea va oferi serviciului de streaming Prime al gigantului tehnologic acces la un catalog imens de conţinut.

Mike Hopkins, vicepreşedinte senior al Prime Video şi Amazon Studios, a adăugat: „Adevărata valoare financiară din spatele acestui acord este comoara proprietăţii intelectuale din catalogul pe care intenţionăm să îl reimaginăm şi să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată a MGM”.

Acordul va spori oferta Amazon Prime Video cu aproximativ 4.000 de filme, inclusiv francizele James Bond şi Legally Blonde, precum şi 17.000 de emisiuni de televiziune, cum ar fi seria Handmaid's Tale.

Amazon a declarat într-o declaraţie că acordul va permite MGM, companie fondată în 1924, „să continue să facă ceea ce fac cel mai bine: povestiri grozave”.

Kevin Ulrich, preşedintele Consiliului de administraţie al MGM, a declarat: „Sunt foarte mândru că leul MGM, care evocă epoca de aur a Hollywoodului, îşi va continua istoria. Oportunitatea de a alinia istoria MGM cu Amazon este o combinaţie inspiratoare.”

Dar serviciul de streaming al Amazon se confruntă cu o listă lungă de competitori, cum ar fi Netflix, Disney + şi Apple TV - toţi sperând că obiceiurile de vizionare excesivă dezvoltate în timpul blocajelor impuse de pandemie se vor păstra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO