Business Internaţional

Eurodeputaţii vor discuta despre hărţuirea sexuală în UE, într-o dezbatere în plenul PE

Eurodeputaţii vor discuta despre hărţuirea sexuală...

Autor: Departamentul Politic

23.10.2017, 16:37 47

"Ca urmare a scandalului de la Hollywood privind hărţuirea sexuală sistematizată din industria filmului şi campania globală #MeToo a femeilor care au povestit abuzurile cu care s-au confruntat, deputaţii vor discuta despre hărţuirea sexuală în UE, într-o dezbatere de marţi seara.Deputaţii vor întreba Comisia despre măsurile luate în UE pentru a preveni violenţa sexuală şi a sprijini victimele", se spune în informarea PE.

Comisia parlamentară pentru drepturile femeilor a organizat o audiere publică în iunie 2017 pe tema măsurilor de prevenţie şi combatere a hărţuirii sexuale la locul de muncă, în locurile publice şi în viaţa politică din UE, reaminteşte PE, menţionând că "rezultatul audierii va contribui la o rezoluţie nelegislativă ce va fi adoptată de plen înainte de sfârşitul mandatului".

"Deputaţii ar putea să folosească acest prilej pentru a cere tuturor statelor membre să ratifice urgent şi să implementeze Convenţia de la Istanbul", se remarcă în informarea PE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO