Business Internaţional

Explozie puternică în New York. Autorul atacului este un islamist din Bangladesh. Cel puţin patru persoane au fost rănite. LIVE UPDATE

Explozie puternică în New York. Autorul atacului este...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

11.12.2017, 14:56 3665

UPDATE: Explozia din oraşul american New York a fost provocată de un islamist care a detonat un dispozitiv artizanal pe care îl avea asupra lui, dar care nu a explodat corespunzător, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă, citate de NBC.

Un islamist s-a aruncat în aer într-un tunel de trecere dintr-o autogară spre o staţie de metrou, în zona Manhattan.

Bărbatul s-a aruncat în aer în mijlocul a sute de pasageri, dar bomba artizanală nu a explodat corespunzător, au declarat membri ai comisiei de anchetă.

Autorul atacului, un bărbat dintr-o familie originară din Bangladesh rezident în Brooklyn, a fost rănit în explozie.

Autorităţile americane încearcă să afle dacă individul are legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic.


O explozie a avut loc luni într-o autogară din oraşul american New York, sute de persoane fiind evacuate, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

Poliţia din New York a confirmat o intervenţie în urma unei explozii produse la un terminal de autobuze din Manhattan.

Incidentul a avut loc luni dimineaţă (luni după-amiază, ora României), iar sute de persoane au fost evacuate.

"Poliţia din New York a intervenit la o explozie de origine incertă produsă în zona străzilor 42 / 8, în Manhattan. Platformele liniilor A, C şi E au fost evacuate; datele sunt încă preliminare", informează instituţia.

Potrivit publicaţiei The New York Daily News şi postului Fox News, o busculadă s-a produs în timp ce sute de persoane fugeau din autogară.

"Am fost lovită de o mulţime de oameni care fugeau de teama unei alerte cu bombă. Sunt foarte mulţi poliţişti", a declarat o martoră.


Un individ suspect a fost rănit în urma exploziei produse luni într-o staţie de metrou situată în incinta unui terminal de autobuze din New York, anunţă Poliţia.

"Un bărbat a fost reţinut în urma exploziei produse la metrou, la intersecţia străzilor 42 / 8", a transmis Poliţia din New York.

"În afară de acest suspect rănit, în acest moment nu există informaţii despre alte victime. Vă rugăm să evitaţi zona", a adăugat Poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO