Business Internaţional

Facebook către bănci: Dacă voi ne daţi datele financiare ale clienţilor, noi vă dăm clienţi

Facebook către bănci: Dacă voi ne daţi datele...

Autor: Răzvan Botea

06.08.2018, 18:38 1127

Gigantul din social-media a cerut băncilor mari americane să împărtăşească date financiare detaliate de la clenţii lor, inclusiv tranzacţii cu cardul şi verificarea balanţei contului, ca parte din eforturile platformei social-media de a oferi noi servicii, scrie The Wall Street Journal.

Facebook se vrea a fi o platformă unde utlizatorii să vândă şi să cumpere produse şi servicii, pe lângă scopul declarat de a „aduce oamenii împreună”. Compania a lansat invitaţii la discuţii în ultimii ani băncilor JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup şi U.S. Bancorp  pentru oferte legate de funcţii pentru clienţii băncilor în aplicaţia Facebook Messenger, au spus persoane apropiate situaţiei.

Facebook a vorbit despre o funcţie care să arate clienţilor balanţa conturilor şi să emită alerte de fraudă.

Protecţia datelor personale este un impediment pentru discuţiile dintre Facebook şi bănci. Acestea au loc în timp ce Facebook se confruntă cu mai multe investigaţii asupra politicii sale de utilizare a datelor ce le deţine despre utilizatorii săi.

Una dintre bănci s-a retras din discuţii pe fondul îngrijorărilor legate de intimitatea utilizatorilor, au mai spus unele dintre aceste persoane.

Facebook ar mai fi spus că informaţiile în plus ce le va avea despre utilizatori vor ajuta la menţinerea acestora pe Facebook Messenger  mai mult timp. În acest moment, compania încearcă să dea un impuls numărului de utilizatori, după ce investitorii „au şters” mai mult de 120 mld. dolari din valoarea companiei într-o singură zi pe fondul încetinirii creşterii acesteia.

Facebook ar fi spus că nu va folosi datele obţinute pentru reclame targetate sau pentru a le oferi către părţi terţe.

Alphabet, compania-mamă a Google şi Amazon ar mai fi cerut de asemenea datele financiare ale clienţilor băncilor pentru a oferi servicii de banking  simple pe platformele acestora, au mai spus surse din piaţă citate de The Wall Street Journal.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO