Business Internaţional

Facebook, Google şi alte platforme online, din nou în vizorul Comisiei Europene: UE propune amenzi uriaşe pentru propaganda teroristă

Facebook, Google şi alte platforme online, din nou în...

Autor: Răzvan Botea

12.09.2018, 17:44 153

Uniunea Europeană propune amenzi uriaşe pentru platformele online care nu elimină în scurt timp conţinutul cu caracter terorist, mărind presiunea asupra companiilor-gigant din domeniul tech precum Alphabte sau Facebook, scrie The Wall Street Journal.

Comisia Europeană a propus o nouă legislaţie care va crea o obligaţie legală pentru orice serviciu online de a elimina conţinutul terorist în mai puţin de o oră, de la momentul în care a fost notificat de prezenţa acestuia şi să instaleze sisteme automate care să prevină reapariţia conţinutului eliminat.

În martie, UE a mai emis acte legislative care prevedeau necesitatea eliminării mai rapide a conţinutului care prezintă ameninţări explicite şi a introdus noi legi care prevedeau şi sancţiuni în cazul în care acţiunile nu sunt luate destul de repede.

Amenda în cazul noii propuneri ar fi de 4% din veniturile anuale ale companiei. În cazul Alphabet, amenda maximă ar fi de 4,43 mld. dolari, în timp ce Facebook ar trebui să scoată din buzunar 1,63 mld. dolari în cazul în care eşuează să elimine conţinut cu caracter terorist în mai puţin de o oră.

Propunerea are nevoie de aprobarea Parlamentului European şi de acordul statelor membre pentru a deveni lege.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO