Business Internaţional

Facebook: profit de un miliard de dolari în acest an?

Facebook: profit de un miliard de dolari în acest an?

Autor: Adrian Voicu

07.01.2011, 16:39 33

Informaţiile din ultima vreme legate de tranzacţiile cu acţiuniale celui mai important site de socializare din lume - Facebook -par să fie cauzate şi de proiecţiile de profit ale companiei pentru2011, scrie BusinessWeek.

Astfel, două publicaţii - Wall Street Journal şi New York Times- par să fi intrat în posesia unor documente financiare interne aleFacebook care indică faptul că site-ul de socializare ar puteaînregistra în 2011 un profit de un miliard de dolari.

Astfel WSJ anunţă că Facebook a avut în 2009 un profit net de200 milioane dolari la venituri de 777 milioane de dolari şi, deşinu prezintă datele financiare din 2010, publicaţia adaugă faptul că"mai mulţi analişti au declart că veniturile companiei de anultrecut s-au ridicat la 2 miliarde de dolari, pe fondul creşteriicâştigurilor din publicitate".

De asemenea, New York Times prezintă cifre similare pentru 2009,indicând aceleaşi surse care au declarat venituri de 2 miliarde dedolari pentru 2010.

În condiţiile în care evoluţia financiară a companiei arcontinua pe aceeaşi linie, BusinessWeek estimează că în 2011veniturile Facebook ar putea avansa la 5 miliarde de dolari, întimp ce profitul ar putea urca la 1 miliard de dolari.

"Mulţi consideră că ar putea (ajunge la aceste cifre) şi esteclar că Goldman Sachs pariază pe acest fapt de vreme ce a decis săbage 1,5 miliarde dolari în companiei şi posibil să o lanseze pebursă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO