Business Internaţional

Facebook, "profituri peste orice aşteptări". Compania ar putea începe să raporteze public încă din 2012

Facebook, "profituri peste orice aşteptări". Compania ar putea începe să raporteze public încă din 2012
07.01.2011, 11:29 32

Facebook are profituri care depăşesc orice aşteptări potrivitunor documente oferite de Goldman Sachs clienţilor interesaţi săcumpere acţiunile reţelei de socializare, iar afluxul deinvestitori ar putea determina compania, până în aprilie 2012, săraporteze public rezultatele financiare, informează Mediafax citândReuters.

Facebook ar putea fi nevoită, din aprilie 2012, să înceapă săpublice raportări similare celor efectuate de companiile listate lebursă, în urma interesului ridicat al investitorilor pentruacţiunile companiei, potrivit documentelor Goldman Sachs, al cărorconţinut a fost dezvăluit Reuters de către mai multe surse.

Situaţia ar putea conduce la mult-anticipata ofertă publicăiniţială a Facebook, însă nu există nicio garanţie că reţeaua desocializare va începe să vândă acţiuni publicului doar pentru căraportează ca o companie listată.

Potrivit documentelor prezentate de Goldman Sachs potenţialilorinvestitori, Facebook a avut un profit net de 355 milioane dedolari în primele nouă luni ale anului trecut, la venituri de 1,2miliarde de dolari, a declarat pentru Reuters o sursă care a avutacces la discuţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO