Business Internaţional

Facebook susţine că 126 de milioane de americani au putut să vadă postările politice din Rusia

Facebook susţine că 126 de milioane de americani au...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

31.10.2017, 10:41 95

Cele mai recente date prezentate de Facebook - este vizată jumătate din populaţia din SUA cu vârstă de votare - depăşesc cu mult informaţiile anterioare. Acestea apar în mărturia scrisă furnizată parlamentarilor americani înaintea audierilor privind interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Cele 80.000 de postări au fost publicate între iunie 2015 şi august 2017. Majoritatea s-au concentrat pe mesaje sociale şi politice de divizare, cum ar fi relaţiile interrasiale.

"Postările au încălcat termenii şi condiţiile Facebook şi orice astfel de activităţi prin care se utilizează conturi false reprezintă prea mult. Aceste acţiuni contravin misiunii Facebook de a construi comunitatea şi tot ce susţinem. Şi suntem hotărâţi să facem tot ce putem pentru a aborda această nouă ameninţare", a declarat consilierul general al Facebook, Colin Stretch.

Compania Twitter a descoperit 2.752 de conturi cu legături în Rusia, potrivit unei surse din cadrul companiei. Compania Google a anunţat că 4.700 de dolari au fost cheltuiţi pentru publicitate de către anumite persoane din Rusia, în timpul campaniei electorale americane din 2016.

Directori din cadrul Facebook, Twitter şi Google urmează să apară în faţa a trei comisii ale Congresului SUA, în cursul săptămânii, în cadrul unei anchete privind presupuse încercări ale Rusiei de a răspândi informaţii false în preajma alegerilor prezidenţiale de anul trecut.

Compania Twitter a suspendat toate cele 2.752 de conturi care aveau legături cu Agenţia de Cercetare a Internetului din Rusia (IRA) - o companie rusă care ar desfăşura operaţiuni de influenţare online în numele guvernului rus - şi a oferit Congresului SUA numele deţinătorilor conturilor.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO