Business Internaţional

Facebook vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a localiza persoanele care vor să se sinucidă

 Facebook vrea să folosească inteligenţa artificială...

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.12.2017, 22:55 548

Facebook vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a ajuta la identificarea utilizatorilor care au gânduri de sinucidere şi pentru a-i pune în contact rapid cu autorităţile locale şi cu membri familiei lor, scrie Mirror.

Compania va urmări postările şi videoclipurile live de pe paginile de socializare ale celor care ar putea avea gânduri sinucigaşe, dezvoltând totodată sistemele prin care echipa de examinare să poată să alerteze la timp autorităţile dacă este necesar.

Reprezentanţii Facebook au declarat că testele noului program au demonstrat că raportările pentru cazurile de suicid ajung la autorităţile locale de două ori mai repede  faţă de alte rapoarte.

”Această abordare utilizează tehnologia de recunoaştere a modelelor pentru a ajuta la identificarea postărilor şi a fluxurilor live care pot exprima gânduri de sinucidere.  Continuăm să lucrăm la această tehnologie pentru a creşte precizia şi pentru a evita erorile care pot fi făcute înainte ca echipa noastră de examinare să le evalueze”, a declarat Guy Rosen, din cadrul companiei Facebook.

Guy Rosen a mai spus şi că tehnologia nu va fi disponibilă în Uniunea Europeană. El nu a specificat de ce, dar acest lucru se poate fi din cauza existenţei unor reguli stricte care reglementează colectarea şi stocarea datelor cu caracter personal.

Tehnologia va fi utilizată împreună cu echipa de operaţiuni comunitare existente deja în reţeaua socială, care va analiza rapoartele privind conţinutul postat pe site şi va include specialişti care au fost instruiţi să vorbească cu cei care pot avea gânduri de auto-vătămare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO