Business Internaţional

Facelift Tesla Model 3: Musk promite că va fi mai rapidă decât un BMW, iar preţul de pornire va ajunge la 78.000 de dolari

Facelift Tesla Model 3: Musk promite că va fi mai...

Autor: Răzvan Botea

21.05.2018, 19:30 400

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a făcut un anunţ despre caracteristicile modelului 3 produs de Tesla, spunând că aceasta va fi mai rapidă decât un BMW şi „poate bate orice maşină din aceeaşi clasă”, scrie Elon Musk pe platforma Twitter.

Într-o serie de postări pe Twitter, directorul general al Tesla a anunţat că lucrează la două versiuni separate ale modelului 3, cu două motoare, unul optimizat pentru putere şi celălalt pentru autonomie. De asemenea, a menţionat opţiunea cu tracţiune integrală „all wheel drive”.

Acesta a subliniat o serie de specificaţii: viteza maximă de 250 de km/h, poate ajunge de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 4 secunde şi are autonomie maximă de 500 de km.

Pornind de la 78.000 de dolari, preţul este aproximativ cât al unui BMW M3, dar Tesla Model 3 este cu 15% mai rapidă şi mai uşor de manevrat.

Declaraţiile lui Musk vin după ce un raport recent sugerează că modelul 3 ar putea face un pas în faţă în privinţa producţiei. Tesla s-a luptat să crească producţia modelului 3 şi să ajungă la rangul unui producător auto deja consacrat, şi nu doar o nişă din industria auto, scrie CNBC.

Un email care s-a scurs din companie, de la Musk către angajaţi, spune că este foarte robabil ca producţia modelului 3 să fie de aproximativ 500 de maşini săptămâna asta.

Dacă această predicţie se adevereşte, Tesla ar putea ajunge la o producţie de 3.500 de maşini e săptămână, în timp ce compania are un target de 5.000 de maşini săptămânal până la sfârşitul acestui trimestru.

Musk este optimist şi spune că în partea a doua a anului compania Tesla va intra pe profit, deşi previziunea celor de la Goldman Sachs este că Tesla va avea nevoie de o infuzie de capital de 10 milioane de dolari până în 2020.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO