Business Internaţional

​Factura la energie a Marii Britanii ar putea creşte cu 700 mil. dolari în cazul unui Brexit

​Factura la energie a Marii Britanii ar putea creşte...

Autor: Indira Crasnea

24.03.2016, 09:55 117

Ea a adăugat că un Brexit ar afecta puternic securitatea energetică a Marii Britanii.

"Dacă vom părăsi spaţiul comunitar, vom avea un şoc electric masiv, în condiţiile în care costurile pentru energie în UE vor creşte spectaculos", a spus Amber Rudd, ministrul Energiei. "Totuşi, dacă ne uităm atent, o piaţă internă puternică a energiei ar putea garanta securitatea energetică, care este fundaţia sistemului nostru economic. Nu sunt însă dispusă să risc totuşi cu asta", a adăugat ea.

Comentariile ministrul Energiei vin în sprijinul cazului construit de David Cameron pentru rămânerea în UE a Marii Britanii. Primul ministru a spus că majoritatea miniştrilor din cabinetul său s-au îndepărtat de ideea unui Brexit, după ce au fost analizate cu atenţie costurile şi riscurile ieşirii din UE.

Rudd spune că dacă Marea Britanie va continua să lucreze cu Uniunea Europeană, va avea mai multe opţiuni şi diversitate când vine vorba de sursele de gaz, ceea ce va trage în jos preţurile. Ea de asemenea a adus în discuţie şi posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească gazul rusesc ca instrument pentru a forţa în direcţia în care doreşte anumite elemente din politica externă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO