Business Internaţional

Facultăţile care le aduc absolvenţilor un câştig de 2 milioane de dolari de-a lungul vieţii

Facultăţile care le aduc absolvenţilor un câştig de...

Autor: Oana Stupinean

30.09.2014, 16:10 2612

Studenţii de la facultăţile de inginerie chimică, cu ce mult o diplomă de licenţă vor câştiga în medie de-a lungul vieţii 2 milioane de dolari, cea mai mare sumă, comparativ cu absolvenţi de studii de licenta de la alte facultati, arata un studiu realizat în SUA Hamilton Project, citat de Business Insider.

Studiul numit “Decizii majore: Cât vor câştiga absolvenţii de-a lungul vieţii”, analizează datele de la Biroul de Recensământ din SUA, pentru afla ce studii superioare aduc cele mai mari recomopense financiare pe parcursul vieţii unui absolvent. Deloc surprinzător, inginerii ţin capul listei, în timp ce educaţia şi artele se află la sfârşitul topului.

Totuşi, Washington Post notează că “ aceste clasamente exclud licentiaţii în medicină sau drept.”

În general, studiul reafirmă importanţa unei diplome de licenţă. Potrivit constatărilor, un absolvent de studii superioare cu licenţă va câştiga 1,2 milioane de dolari de-a lungul vieţii, aproape dublu faţă de un absolvent de liceu, fără studii superioare, conform studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO