Business Internaţional

Falimentul magazinelor BHS le va aduce în buzunare unor pensionari din Marea Britanie 363 de milioane de lire sterline

Falimentul magazinelor BHS le va aduce în buzunare unor...

Autor: Corina Zamfir

28.02.2017, 20:15 1484

Mogului retailului britanic, Philip Green, va plăti 363 de milioane de lire sterline (450 de milioane de dolari) pentru a-i compensa pe 19.000 de pensionari pentru faimentul lanţului de magazine BHS, după o perioadă de câteva luni de ezitări, scrie Bloomberg.

"Încă o dată, aş dori să-mi cer scuze pensionarilor pentru acest ultim an de incertitudine", a declarat Green. "Sper că această soluţie îi va mai linişti şi va închide acest capitol nefavorabil pentru ei", adaugă el.

BHS a fost deţinut de Philip Green din anul 2000 până în 2015 când mogului a vândut lanţul de magazine unui fost pilot de curse, Dominic Chappell, în condiţiile în care acesta nu avea niciun istoric comercial, ci dimoptrivă, avea numai falimente la active, scrie The Wall Street Journal.

Cele 363 de milioane de lire sterline vor fi împărţite astfel: 343 milioane de lire sterline vor fi folosite pentru a finanţa un nou program de pensii, care va oferi pensionarilor posibilitatea de a avea aceeaşi pensie de pornire care a fost promisă de către BHS şi beneficii mai mari decât ar fi primit de la un plan de salvare de către Fondul pentru Protecţia Pensiilor, iar aproximativ 20 de milioane de lire sterline vor fi folosite pentru a acoperi cheltuielile aferente, a spus autoritatea britanică de reglementare a pensiilor.

"Acordul la care am ajuns cu Philip Green reprezintă un rezultat puternic pentru membrii schemelor de pensii BHS", a spus Leslie Titcomb, directorul executiv al autorităţii de reglementare.

Într-o dezbatere din luna octombrie, parlamentarii britanici au votat în defavoarea lui Green, spunând că a extras sute de milioane de lire sterline de la companie în timp ce nu a investit fonduri suficiente pentru a o menţine pe linia de plutire.

Reţeaua de magazine British Home Store (BHS) a fost la un pas de faliment, după ce administratorul judiciar nu a găsit un cumpărător serios care să preia acest business şi pe cei 11.000 de angajaţi, scrie The Wall Street Journal.

Sursă foto: Reuters

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO