Business Internaţional

Fără precedent: O companie feroviară japoneză şi-a cerut scuze în mod oficial pentru că un tren a plecat din gară cu 25 de secunde mai devreme

Fără precedent: O companie feroviară japoneză şi-a...

Autor: Alex Ciutacu

16.05.2018, 19:01 435

O companie feroviară din Japonia a emis o scuză oficială după ce unul dintre trenurile pe care le operează a plecat din gară cu 25 de secunde mai devreme faţă de ora anunţată, potrivit Business Insider.

Scuza oficială a companiei West Japan a venit după ce unul dintre trenurile express a plecat din gara Notogawa la 7:11 şi 35 de secunde dimineaţa, în loc să plece la 7 şi 12 minute, în data de 11 mai.

Conductorul a înţeles greşit timpul de plecare şi a închis uşile trenului înainte de a fi necesar, potrivit comunicatului companiei.

Decalajul nu a afectat niciun alt program în acea zi, dar o persoană a pierdut trenul.

„Ne-am nemulţumit foarte mult clienţii prin acest lucru, şi vom face tot posibilul pentru a preveni astfel de situaţii”, a transmis compania într-o declaraţie citată de ziarul local Asahi.

Japonezii se mândresc cu punctualitatea. În noiembrie anul trecut, conducerea companiei Tsukuba Express şi-a cerut scuze pentru un tren care a plecat cu 20 de secunde mai devreme.

Obsesia pentru punctualitate a japonezilor s-a dovedit a fi mortală în trecut. În 2005, un tren a deraiat după ce conductorul a mărit viteza pentru că ar fi întârziat 90 de secunde. Peste 100 de oameni au murit în urma accidentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO